top of page
YVONNE-52.jpg

My birth story - koppel uit 2020

Ik ben de eerste van mijn vriendengroep die een kindje mag verwachten. Hoewel iedereen hartstikke geïnteresseerd en lief is, heb ik dus niemand om mijn gedachten, gevoelens en deze bijzondere ervaring van de zwangerschap te delen. Dat is ook de reden waarom ik op zoek was naar een informatieve cursus waarin niet zomaar wat wordt gezegd. Wel zocht ik naar een flinke dosis positiviteit, want van het internet word je soms alleen maar droevig en angstig ten opzichte van de bevalling en het ouderschap...

Die positiviteit staat echt voorop in de HypnoBirthing cursus van Yvonne! Eeuwenoude bevalmythes worden uitgeplozen en ontkracht en de aandacht wordt gericht op het natuurlijke proces dat de geboorte is (maar wat we soms wel eens vergeten). Naast een enorme bak kennis over zwangerschap en geboorte, krijg je ook alle tools om volledig te leren loslaten en ontspannen: iets wat zó lekker is in de drukte van alledag. Ik heb de cursusavonden echt ervaren als een ontspanningsmoment en als quality time voor mij en mijn partner. Over partners gesproken.. Die worden echt niet vergeten. Ook zij krijgen super veel waardevolle informatie. We hebben allebei het idee goed voorbereid te zijn op de bevalling en gaan hier met vertrouwen en positiviteit samen in. 
 

Kortom: de cursus is een cadeautje voor jezelf. Een eye-opener op het gebied van zwangerschap en geboorte, maar ook op het gebied van leren ontspannen en het uitdagen van je gedachten en angsten in het dagelijks leven. 

My Story

Tijdens de zwangerschap van onze dochter zochten wij een cursus om ons voor te bereiden op de geboorte. Wij kwamen bij Yvonne uit en hebben geen moment spijt gehad van onze keuze. De cursus is laagdrempelig en zeker niet zweverig. De cursus voorziet in het bijbrengen van basiskennis omtrent het vrouwelijk lichaam en het geboorteproces, met de focus op positiviteit, ontspanning en het natuurlijk proces. 

Yvonne is een erg fijne trainer met veel rust en enthousiasme voor hypnobirthing. Ze heeft een prettige stem om naar te luisteren tijdens de ontspanningsoefeningen, wat ervoor zorgt dat je je goed kan concentreren op haar woorden en je kan laten meevoeren om tot een ultieme ontspanning te komen. Haar positieve houding geeft vertrouwen in je lichaam als vrouw. 

Dit zorgde ervoor dat wij enorm uit keken naar de geboorte van onze dochter zonder angst, maar juist vol vertrouwen. Je wordt bewust gemaakt van hoe bijzonder de dag is dat je kind wordt geboren en dat dit een feestdag is. 

Wij vonden het erg prettig om de cursus samen te volgen, omdat wij hierdoor op het moment van de geboorte een sterk team waren en mijn man precies wist wat ik prettig vond. 

Wij hebben een prachtige thuisbevalling gehad en onze dochter is in bad geboren, maar wij willen wel graag het eerlijke verhaal vertellen en dat is dat geboorte geven intens is, maar als je goed ontspannen bent en de ademhalingstechnieken eigen maakt, is het het mooiste meest krachtige en bijzondere ervaring die je als vrouw kunt meemaken. 

S, K & K

My Story

Review cursus Hypnobirthing

 

Dankbaar. Dankbaar zijn wij voor het volgen van de cursus. Dankbaar waren we tijdens de cursus omdat het ons als toekomstige ouders nieuwe kanten liet zien van zwangerschap.  Dankbaar waren we tijdens de bevalling omdat we leerden dat we zelf veel sturing konden geven aan de bevalling. Dankbaar zijn we nu nog steeds tijdens de eerste levensmaanden van onze zoon waarin we vaak opzoek gaan naar ‘alternatieven’ en ‘natuurlijkere’ vormen van ouderschap. Als socioloog (mama) en ondernemer (papa) hadden wij erg de behoefte om de processen van de zwangerschap anders te belichten: weg van angst, onrust en ongeloof. We wilden afstand nemen van de medische-molen wat beschreven werd als ‘de norm’ maar wij verre van ‘normaal’ vonden. Met een licht scepticisme zijn we met de cursus begonnen, maar na de eerste cursus avond waren we gelijk verkocht. Zo kan het dus ook! 


De cursus zette ons aan het denken, we leesten meer over bevallingen, baby’s en (natuurlijk) ouderschap en gingen met elkaar in gesprek over onze wensen én grenzen. We deden het voor het eerst echt samen!


Door de cursus begreep mijn partner meer over het fysieke én mentale proces van zwanger zijn en leerde ik (on)bewust dingen los te laten en tot rust te komen. Samen begrepen we dat we al ouders waren van onze zoon voordat hij geboren werd: boekjes werden voorgelezen, er werd bewust muziek gedraaid en we praatte tegen de buik alsof hij er al was. 

Als moeder voelde ik me gesterkt door Yvonne om af te wijken van de vooropgestelde normen van bevallen. Het is niet iets wat je ‘passief’ over je heen hoeft te laten komen met de gedachte dat vrouwen dit al eeuwen doen en dat het wel goed komt. Nee, ik kon een ‘actieve’ rol innemen tijdens de bevalling terwijl ik vol overgave beruste op de gedachte dat mijn lichaam weet wat het moet doen.  


Yvonne heeft ons de weg gewezen om de (voor ons) juiste paden te bewandelen. Samen. 

My Story

Tijdens de zwangerschap waren we op zoek naar een cursus waarbij er op een positieve manier over de bevalling wordt gesproken. Waarbij je gestimuleerd wordt om op een natuurlijke manier te bevallen en er uit wordt gegaan van de kracht van het vrouwelijke lichaam. Niet op een zweverige manier, maar juist nuchter en praktisch. 

Dit vonden we terug in de cursus van Yvonne! Al het contact voorafgaand aan de cursus was persoonlijk en vertrouwd. Tijdens de cursus zelf werkte de energie en passie van Yvonne aanstekelijk en konden we niet wachten tot het daadwerkelijk zou gaan beginnen. Dankzij de cursus hebben we geleerd hoe je een positieve manier de geboorte kan ervaren, zelfs als het anders gaat dan je van te voren verwacht. We zijn heel blij dat we deze cursus samen hebben gevolgd. Want de cursus heeft een belangrijke bijdrage gehad aan een fijne bevalling waar ik met trots op terug kijk. We raden het aan iedereen aan die op dit moment zwanger is!  

My Story

Begin 2019 hebben wij de cursus Hypnobirthing gevolgd bij Yvonne. Deze cursus heeft ons ontzettend veel gebracht. Zowel tijdens de zwangerschap, de geboorte zelf en ook zelfs daarna. Je leert tijdens de cursus uit te gaan van je eigen kracht, jij weet hoe je je kindje geboren kunt laten worden. Daar is eigenlijk geen cursus voor nodig. Om een zwangerschap en geboorte vanuit ontspanning te kunnen doen, daar heb je een mindset verandering voor nodig. Daar heeft Yvonne ons bij geholpen en doen geloven in de natuurlijke krachten van het vrouwelijke lichaam. De technieken die aangereikt worden hebben ons de ontspanning gegeven om ons kindje vanuit een prachtige oerkracht geboren te laten worden. 
Ondanks dat onze geboorte totaal anders is gelopen dan we hadden gewild, toch konden we in ontspanning blijven en kunnen wij terugkijken op een fantastische ervaring. 

Yvonne heeft ons vol geloof, passie en toewijding deze cursus gegeven. Daarnaast heeft ze het programma goed aangepast op onze wensen. 

Wij kunnen iedereen deze cursus aanraden. Eigenlijk jammer dat er een cursus voor nodig moet zijn om te geloven in je eigen kracht en het natuurlijke proces van een geboorte!

Jasper, Anouck & Pepijn

My Story


Een aanrader voor een positieve mindset!

Een paar weken voor de bevalling hebben mijn partner en ik bij Yvonne de cursus hypnobirthing gevolgd. Door alle coronamaatregelen hadden we nog niet de gelegenheid gehad om samen een cursus te volgen, dus dat dit uiteindelijk nog wel is gelukt was op zichzelf al een hoogtepuntje.

 

Vóór de cursus durfde ik nog niet zo goed na te denken over de bevalling. Schreeuwende vrouwen, veel pijn en andere Hollywoord-aangedreven bevallingsscenario’s waren de enige beelden die ik kende van bevallingen. Niet echt een fijn vooruitzicht. Tijdens de cursus liet Yvonne ons een hele andere kant zien: vrouwen die in zichzelf keerden en in rust bevielen. Tuurlijk, je zag dat ze keihard aan het werk waren, maar het straalde ook aan alle kanten sereniteit en kalmte uit. Heel ontroerend om te zien. Deze filmpjes, de visualisatieoefeningen en de meditaties heb ik als erg prettig ervaren. Ook de aanmoediging dat je jouw bevalling op je eigen manier mag vormgeven (voor zover mogelijk) en de kracht van een positieve mindset was voor mij echt een eye-opener. Ik ben in die paar weken van angstig naar positief gegaan met betrekking tot de aanstaande bevalling. Dat had ik echt niet verwacht. Ook het gevoel van ‘samen’ is tijdens de cursus nog sterker geworden. Mijn vriend en ik gingen dit echt als een team doen – wat een fijn idee!

 

Tijdens de bevalling heeft met name het visualiseren van een bepaald beeld me ontzettend geholpen bij de ‘golvingen’ opvangen. Ik wilde graag in het ziekenhuis bevallen en lag aan een CTG, waardoor mijn partner precies kon zien wanneer een contractie opkwam en, nog belangrijker, wanneer hij weer afnam. Hij hielp me bij deze momenten door een golf te beschrijven die groter en groter werd, maar die op gegeven moment ook weer afnam in intensiteit. Dat laatste was zó fijn! De ‘piek’ werd dragelijker doordat ik op deze manier wist dat er ook een einde naderde.

 

Al met al kijk ik zeer positief terug op de bevalling. Mijn ideale bevalling was een combinatie van medische voordelen en hypbobirthinglearnings en dat is ook uitgekomen. 
Best of both worlds!

My Story

Yvonne, super bedankt voor gisteren. Jemig wat een informatie! 
Wij waren er beiden moe van haha, gauw naar bed gegaan. 
Mijn vriend zei nog: "Wow, dit is wel interessant!". 

Heel blij met hoe het gelopen is en zeker zin in de volgende cursusavond, maandag. 

Gr R & S

My Story

EmbraceBirth... de titel zegt het al. Omarm je geboorte. Dat is wat ik heb geleerd, dat het mijn geboorteproces is. Een proces wat heel bijzonder is en waar ik naar uit kijk. Zodat ik straks niet alleen de geboorte omarm, maar ook mijn kleine meid. 
Wat je bij blijft zijn verhalen die niet positief waren, maar leer het los te laten en het je eigen proces niet te beïnvloeden. Ik kies er ook bewust voor om dit soort verhalen niet te lezen/te horen. Omdat dat niet mijn geboorte is en ik mij wil focussen op het proces van mijn baby en ik. Tuurlijk ben ik me ook zeker bewust dat een geboorte anders kan lopen, maar dan nog heb ik alle tools en rust gevonden die de cursus me heeft gegeven. Ik heb het dan over de cursus hypnobirthing.

Vol vertrouwen en ontspannen sloot ik gisteravond de cursus af. Een cursus die ik iedere zwangere vrouw kan aanraden. Het geeft je inzichten, vertrouwen, ontspanning, positiviteit en de zekerheid om de regie in eigen handen te nemen. 
De cursus wordt gegeven door Yvonne, een super lieve, enthousiaste, open en vriendelijke vrouw met veel kennis. Haar website en verhaal spraken mij enorm aan en ik ben superblij dat ik haar gekozen heb voor de cursus hypnobirthing! Ze straalt één en al warmte uit. ♡ ♡

Liefs, D. 

My Story

Je moet je toch ook op een fijne, niet negatieve manier, kunnen voorbereiden op de geboorte?' Dat was een vraag die door ons hoofd spookte. 

Yvonne gaf ons het antwoord: 'Ja!' Ze heeft ons in twee avonden meegenomen in de wereld van HypnoBirthing. En wat was het interessant! Zo fijn om op een positieve en kalme manier over de geboorte te horen en daarbij ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken te leren. 

De combinatie van die kennis en technieken maakt dat we nu vol vertrouwen naar de geboorte toeleven. We kunnen niet wachten tot het zover is! Dit dankzij Yvonne. Zij heeft de cursus op onze wensen en vragen aangepast en dat maakt het extra fijn. Ook was het zo tof om te merken hoeveel passie zij heeft voor HypnoBirthing. Ze nam echt de tijd voor ons, wat heel prettig voelde. Wij zijn voorbereid op een positieve en fijne geboorte!

Groetjes,
M & M 

My Story

De cursus heeft er voor gezorgd dat wij allebei met heel veel zin naar de bevalling uitkeken. De kennis die je ons hebt meegegeven, heeft veel vragen weggenomen en vertrouwen gegeven in het lijf van Lianne. Daarnaast hebben de ontspanningsoefeningen er voor gezorgd dat Lianne een hele prettige aanloop richting de geboorte heeft gehad. We denken dat we dit nu ook terug kunnen zien bij Juule. 
Op dit moment, na bijna 8 weken, zijn we een beetje geland en kunnen we voorzichtig spreken van een beetje ritme. We zitten allebei heel goed in ons vel en genieten van alle momenten, zoals glimlachjes, kreetjes, scheetjes en het feit dat spuitluiers heel veel schade aan kunnen richten. Oja, we betrapten onszelf er gisteren ook op dat we hard stonden te juichen en een gevoel van trots hadden omdat ze haar hoofdje kon optillen en draaien. 
Nogmaals bedankt voor je tijd, enthousiasme en humor, maar vooral bedankt voor de rust en kennis die je ons hebt gegeven. 
Liefs, 
R, L & J

bottom of page