Yvonne van Leijen profielfoto hypnobirthing zwolle embrace Birth

Yvonne

Ik ben Yvonne van Leijen-Teune, enthousiaste HypnoBirthing docent aangesloten bij Beroepscoöperatie Childbirth Educators en opgeleid bij HypnoBirthing Nederland-België & Amerika. Getrouwd met Ruud en trotse moeder van onze fantastische dochter Lizze Philou.

Tijdens mijn zwangerschap ontdekte ik de wereld van 'zwanger zijn, verhalen over andermans zwangerschap of bevalling, goedbedoeld advies, spanning, enge verhalen...etc.'.Ik was ergens op de verhalen voorbereid,  en toch kwam het op mij af: "zwanger zijn is toch geen ziekte? Bevallen is toch geen horror? Wat maakt dan dat er zoveel gepaard gaat met medische termen, ingrepen, onderzoeken, spanning, angst...?"
In mijn vraagstuk ontdekte ik iets wat dicht bij mijn gevoel ligt: zwanger zijn en bevallen is heel normaal. Niks engs. Een heuse levenservaring. Spiritueel zelfs. Een schitterend vreugdevol moment: wij gaan eindelijk ons kindje ontmoeten!
Een zachte, comfortabele geboorte waar wij fijn op terug kunnen kijken wensten wij. Ons kindje mag ontspannen en in rust ter wereld komen, dat wilden wij bereiken, maar hoe

Al snel ontdekte ik HypnoBirthing. Na een eerste cursusavond was ik dolenthousiast en heb ik de opleiding in Antwerpen gevolgd tijdens de zwangerschap. 
HypnoBirthing sloot naadloos aan bij mijn visie en gevoel. De inhoud bracht ons antwoorden, een richting en bekrachtigde ons gevoel omtrent zwangerschap en geboorte.

De geboorte van onze dochter was een droom! Exact zoals wij zeer zorgvuldig hadden gewenst en voorbereid. Vol liefde, oerkracht en ontspanning. Moeiteloos en innig. 
Samen  hebben wij een heel mooie ervaring gehad waar wij met plezier en trots aan terug denken. 

Dit...wens ik iedere zwangere vrouw toe. 
Dit...wens ik ieder kindje toe. 
Dit...wens ik iedere geboortepartner toe.

Samen gaan we het nastreven: een zachte, kalme en comfortabele geboorte voor mama, baby en partner

Embrace Birth heeft voor mij de betekenis gekregen: omarmen en loslaten. Omarmen van dat wat komt en onverwachts is, loslaten wat je vasthoud zodat je dichter bij jezelf kunt komen en meeveren. Immers, zwangerschappen en geboortes nemen allemaal hun eigen pad en jij veert mee. 
Niet dat je passief bent, integendeel! Jullie gaan de geboorte juist heel goed voorbereiden, flink aan de bak. Niet alleen tijdens de zwangerschap, maar juist tijdens de geboorte. Net als een bruiloft of een verjaardag vergt het een uitgekiende voorbereiding. Het is immers ook de eerste verjaardag van je kindje en jullie als ouders! Een onvoorstelbaar levensveranderend moment. Daar wil je toch alles voor doen? 

Embrace Birth staat voor een heldere, realistische kijk op zwangerschap, de omgeving en de geboorte. Eerlijk en met passie voor een natuurlijke, zachte en positieve geboorte. Vanuit ervaring en kennis zal ik jullie begeleiden en van educatie voorzien.
We gaan samen verder kijken dan wat er regulier gemeld wordt. Betrouwbare kennis, inspirerende woorden, vol vertrouwen en ... back to basic


embrace birth hypnobirthing zwolle nederland