yvonne van leijen zwangerschapscoach

Yvonne

Ik ben Yvonne van Leijen-Teune, enthousiaste HypnoBirthing docent aangesloten bij Beroepscoöperatie Childbirth Educators en opgeleid bij HypnoBirthing Nederland-België & Amerika. Getrouwd met mijn grote liefde Ruud en trotse moeder van onze dochter Lizze Philou ('18) en Semme Noan ('21). 

Tijdens mijn zwangerschap ontdekte ik de wereld van 'zwanger zijn, verhalen over andermans zwangerschap of bevalling, goedbedoeld advies, spanning, enge verhalen...etc.'.Ik was ergens op de verhalen voorbereid,  en toch kwam het op mij af: "zwanger zijn is toch geen ziekte? Bevallen is toch geen horror? Wat maakt dan dat er zoveel gepaard gaat met medische termen, ingrepen, onderzoeken, spanning, angst, succes wensen...?"
In mijn vraagstuk ontdekte ik iets wat dicht bij mijn gevoel ligt: zwanger zijn en bevallen is heel normaal. Niks engs. Een heuse levenservaring. Spiritueel zelfs. Een schitterend vreugdevol moment: wij gaan eindelijk ons kindje ontmoeten.
Een zachte, comfortabele geboorte waar wij fijn op terug kunnen kijken wensten wij. Ons kindje mag ontspannen en in rust ter wereld komen, dat wilden wij bereiken, maar hoe

Wij boekten een cursus HypnoBirthing. Na een eerste cursusavond was ik om en heb ik direct de opleiding in Antwerpen gevolgd tijdens de zwangerschap. 
HypnoBirthing sloot naadloos aan bij mijn visie en gevoel. De inhoud bracht ons antwoorden, een richting en bekrachtigde ons gevoel omtrent zwangerschap en geboorte.

De geboortes van onze dochter en zoon waren droombevallingen! Exact zoals wij zeer zorgvuldig hadden gewenst en voorbereid. Vol liefde, oerkracht en ontspanning. Moeiteloos en innig. 
Samen  hebben wij een heel mooie ervaring gehad waar wij met plezier en trots aan terug denken. 

Dit...wens ik iedere zwangere vrouw toe. 
Dit...wens ik ieder kindje toe. 
Dit...wens ik iedere geboortepartner toe.

Samen gaan we het nastreven: een zachte, kalme en comfortabele geboorte voor mama, baby en partner

Embrace Birth heeft voor mij de betekenis gekregen: omarmen en loslaten. Omarmen van dat wat komt en onverwachts is, loslaten wat je vasthoud zodat je dichter bij jezelf kunt komen en meeveren. Immers, zwangerschappen en geboortes nemen allemaal hun eigen pad en jij veert mee. 
Niet dat je passief bent, integendeel! Jullie gaan de geboorte juist heel goed voorbereiden, flink aan de bak. Niet alleen tijdens de zwangerschap, maar juist tijdens de geboorte. Net als een bruiloft of een verjaardag vergt het een uitgekiende voorbereiding. 

Een onvoorstelbaar levensveranderend moment. Daar wil je toch alles voor doen? 

Embrace Birth staat voor een heldere, realistische kijk op zwangerschap, de omgeving en de geboorte. Eerlijk en met passie voor een natuurlijke, zachte en positieve geboorte. Vanuit ervaring en kennis zal ik jullie begeleiden en van educatie voorzien.
We gaan samen verder kijken dan wat er regulier gemeld wordt. Betrouwbare kennis, inspirerende woorden, vol vertrouwen en ... back to basic


zwangerschapsyoga zwolle yoga you hypnobirthing

Zwangerschaps Yoga

Al ruim 10 jaar volg ik bij Marjet van der Linde, van Yoga You in Zwolle, haar lessen. De eerste 8 jaar is dit vrijwel dagelijks geweest. Iedere dag een moment van bezinning, rust, bewustwording en me-time. Heerlijk vind ik het.

In 2018 heb ik bij Marjet de opleiding Yoga & Adem gevolgd.
In het dagelijks leven geef ik HypnoBirthing cursussen via mijn praktijk Embrace Birth in Zwolle en omstreken. Tijdens mijn zwangerschap (2018) gaf HypnoBirthing veel antwoorden op mijn vragen rondom zwangerschap en geboorte. De passie is ontloken en de combinatie met yoga is een natuurlijke samensmelting die ik graag deel met anderen.

Mijn doel tijdens de lessen is dat ik in- en ontspanning combineer om jou dieper in contact te laten komen met jezelf en je baby. Tussendoor zal ik, onvermijdelijk, kennis delen vanuit HypnoBirthing en alles waarin ik mij de laatste jaren verdiept heb.. en dat is vrij veel.

De lessen worden zorgvuldig opgebouwd, maar zullen ook ter plekke op maat gemaakt worden mede door jou. Ik maak gebruik van aerial-doeken, props en diepe ontspanningsoefeningen waardoor je dieper los kunt laten. Je kindje gaat dit allemaal geweldig vinden.

De inspanning vind ik belangrijk om stabiliteit op te zoeken in je lichaam, kracht op te bouwen en dat je leert aan te voelen waar jouw unieke grenzen liggen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal en in afstemming met je kleintje. Hij/zij bepaalt ook voor een groot gedeelte in hoeverre de beweging op dat moment passend is.

Op de foto ben ik 6 maanden in verwachting (2018).

De lessen vinden plaats bij
Yoga You in Zwolle. Een heerlijke plek om te zijn.

Vrijdagen 19:30u - 20:30u 

Je kunt op ieder gewenst moment instappen/ deelnemen.

embrace birth hypnobirthing zwolle nederland