hypnobirthing yvonne van leijen bevalbad huren

“When you change the way you view birth, the way you birth will change.”

– Marie F. Mongan –


"Birth is not only about making babies. Birth is about making mothers—strong, competent, capable mothers who trust themselves and know their inner strength." 


- Barbara Katz Rothman

Review van een verloskundige

In augustus mocht ik als (inmiddels niet praktiserend) verloskundige meekijken met de groepscursus van Yvonne van Embrace Birth. Wat een feest was dit! Bij alles wat ik hoorde dacht ik “hier moet ik mijn vriend echt mee naartoe nemen”. Zo veel mooie gesprekken met en tussen de zwangeren en hun partners. Zo veel mooie, kwetsbare en intieme onderwerpen. En zo veel praktische zaken en andere persoonlijke vragen waar ook oog en ruimte voor was. Ik ben enorm blij verrast dat er veel aandacht was voor het emotionele en het psycho-sociale stukje, want de transitie naar het ouderschap is echt een life-event.

Als verloskundige zou je kunnen zeggen dat dit voor mij allemaal klare koek zou zijn, maar niets was minder waar. Ook ik werd verrast met nieuwe informatie. Het is niet te vergelijken met de bevallingsavond die verloskundigen aanbieden (niet ten nadele van deze informatieavond, want ik ben heel sterk van mening dat als je samenwerkt je het meest ver komt. “Je hebt elkaar nodig”.). In de cursus van Embrace Birth gaat het om jouw bevalling samen met je partner, waar je samensmelt met jezelf, je partner en je kindje met als doel om je kindje te mogen verwelkomen. Ook in deze cursus gaat het over “wat als het anders loopt”, maar vooral hoe je ervoor kan zorgen dat je (ook dan) de regie behoud over jezelf en jouw bevalling, het gaat over vertrouwen en over liefde. Het gaat in mijn ogen over datgene wat er écht toe doet!

Dan Yvonne, wat een powervrouw! Yvonne weet stil te staan bij kwetsbare onderwerpen, wat de vraagstukken in de groep zijn, luistert echt en weet enorm veel informatie op een luchtige, humoristische en visuele manier uit te leggen. Ze zit boordevol enthousiasme en energie, maar heeft ook een hele fijne, zachte rust over zich heen waardoor iedereen zich op zijn gemak voelt. Zoals ik al eerder zei: Yvonne weet stil te staan bij wat er écht toe doet. Deze cursus wil je!

Liefs, Else

zwangerschapscoach yvonne van leijen

Vol vertrouwen en ontspannen sloot ik gisteravond de cursus af. Een cursus die ik iedere zwangere vrouw en zeker iedere partner kan aanraden. Het geeft je inzichten, vertrouwen, ontspanning, positiviteit en de zekerheid om de regie in eigen handen te nemen. 


HypnoBirthing® is niet alleen een filosofie, maar tevens een techniek. Het is een dankbare, stressvrije en ontspannen manier om een kind te baren. Gebaseerd op de overtuiging dat alle baby's in een sfeer van warmte, rust en vreugde geboren zouden moeten worden.

De moeder kan een gevoel van blijdschap ervaren als ze fysiek, mentaal en spiritueel goed voorbereid is en kan daardoor haar kind rustiger, comfortabeler en met zelfvertrouwen haar kindje op de wereld zetten. 

HypnoBirthing® is gebaseerd op de overtuiging dat een geboorte van nature niet gepaard hoeft te gaan met ernstige ongemakken.

Maar...

Ik vind HypnoBirthing niet voldoende, dus inmiddels is het programma stevig aangevuld met medische kennis, evidence based informatie en vanuit Vrije Geboorte zodat het voor de Overijsselse vrouw goed toepasbaar is. 

Zowel met medische indicatie als zonder is het een fantastische voorbereiding!


" Wij hebben een prachtige thuisbevalling gehad en onze dochter is in bad geboren, maar wij willen wel graag het eerlijke verhaal vertellen en dat is dat geboorte geven intens is, maar als je goed ontspannen bent en de ademhalingstechnieken eigen maakt, is het het mooiste meest krachtige en bijzondere ervaring die je als vrouw kunt meemaken. "

- Sanne - 

" Tijdens de zwangerschap van onze dochter zochten wij een cursus om ons voor te bereiden op de geboorte. Wij kwamen bij Yvonne uit en hebben geen moment spijt gehad van onze keuze. De cursus is laagdrempelig en zeker niet zweverig. De cursus voorziet in het bijbrengen van basiskennis omtrent het vrouwelijk lichaam en het geboorteproces, met de focus op positiviteit, ontspanning en het natuurlijk proces. "

- L -

"Wij vonden het erg prettig om de cursus samen te volgen, omdat wij hierdoor op het moment van de geboorte een sterk team waren en mijn man precies wist wat ik prettig vond". 


- E -

Ontspannen, stressvrij en kalm

Created with Sketch.

Diepe ontspanning, zelfhypnose en de juiste kennis stellen jou in staat om jouw baarinstincten te volgen 

Samen

Created with Sketch.

De geboortepartner maakt een onmisbaar deel uit van de geboorte en is niet alleen toeschouwer. 
Samenwerken met de zorgverlener is een belangrijk onderdeel. Jullie vormen een TEAM. 

Blije baby

Created with Sketch.

Jouw ontspanning zorgt voor een veilige, warme geboorte waarbij jij/jullie je baby welkom heten in een zachte, rustige en weloverwogen omgeving. 

Fris en energiek

Created with Sketch.

Door de juiste ademhalingstechnieken blijft de moeder (en baby) fris en energiek. De kennis over fysiologie of medische interventies geeft haar vertrouwen en rust. Ze voelt zich in controle. 

Educatie

Created with Sketch.

De juiste educatie over het geboorteproces geeft jullie verantwoordelijkheid, rust en regie. 

Medische interventies

Created with Sketch.

Indien mama en baby gezond zijn, de technieken grondig zijn geoefend en toegepast, zijn er geen voorbarige medische ingrepen nodig. Moeder voelt zich stevig in haar samenwerking & keuzes met de zorgverlener en dit werkt visa versa. 

Yvonne is kundig

Created with Sketch.

Ik weet waar ik het over heb. Ik doe mijn onderzoeken, spar duizenden uren op jaarbasis met collega's (VK's, artsen, e.d.). Leren is my middle name. 
Ik doe niet aan sugar-coaten dus ik maak het niet mooier dan het is; wat ik wel ga doen is jou aan de bak zetten. Zowel mentaal, praktisch, emotioneel en relationeel. 
Vanuit mijn opleidingen en ervaringen kan ik jou, samen met je partner, ontzettend goed meenemen in de materie. Deelnemers zijn enthousiast! 

Cursusinhoud

Nu vraag jij je vast af: "wat gaan we dan doen tijdens de cursus? Bevallen is toch gewoon iets wat gebeurd, dus waarom een cursus? Moet manlief mee, waarom dan? Ik ben niet bang, moet ik dan een cursus volgen? Hypnose? Is het zweverig?" 

Ik neem je mee in een stukje inhoud van de cursus. 
Allereerst wil ik je meenemen in een stukje hypnose.
Hypnose is eigenlijk niets anders dan "diep ontspannen". 
Hypnose tijdens de geboorte is het bewust inzetten- en toestaan van diepe ontspanning. Deze ontspanning helpt jou om jouw gedachten los te laten en in je lichaam te zijn zodat alle benodigde hormonen haar werk kunnen doen. Dit helpt het baarproces op gang te blijven. 

Tijdens de voorbereiding op de geboorte ga je intensief aan de slag met jouw gedachten omtrent geboorte. Je gaat leren hoe je bewust kunt ontspannen, visualiseren, affirmaties toepassen en nog meer. "The body achieves what the mind believes"


Is het zweverig? Nope. Heb jij tot nu toe iets zweverigs gelezen? Dit is een no-nonsense cursus dat jullie veel verder meeneemt in de werking van het zwangere en barende lichaam. Logisch, interessant en zo volledig mogelijk. 

Wat er verder tijdens de cursus aan bod komt: 

 • fysiologische werking van de baarmoeder en baarspieren
 • werking van het bekken en bekkenbodem
 • de weg van de baby
 • zenuwstelsel en hormonen 
 • preconceptionele, prenatale, perinatale en postnatale binding en belang ervan
 • ontspanningstechnieken en waarom
 • ademhalingstechnieken en waarom
 • geboorteplan schrijven die realistisch is
 • uitwerking van stress op het proces
 • voeding en trainen van het lichaam 
 • werking van emoties en angsten op lichaam en het proces
 • houdingen tijdens de geboorte
 • het geboorteproces; fysiologisch en medisch
 • zorgverlener en samenwerking
 • medische interventies; welke en wat dan?
 • kraamtijd 
 • NLP
 • bewustwording van processen en samenhang
 • en nog véél meer


Waarom partnerlief meedoet aan de cursus?!
Een moeder is niet de enige die bevalt, voor vaders is dit net zo'n groot levensveranderend moment.
Hedendaags weten wij dat juist de partners hun geliefde kunnen voorzien van al het nodige. Aanstaande papa's zijn niet meer onthand, maar weten net zo veel van de geboorte af als mama en zij voelen zich nuttig!
Papa's, jullie zijn onmisbaar tijdens de geboorte.

De ervaringen luiden: "wij voelden ons een afgestemd team!!" of "ik voelde mij gesteund en gehoord door mijn geliefde" of "blij dat ik zo serieus werd genomen als aanstaande vader".
 
Een meer essentieel onderdeel, dat ik niet vaak genoeg kan benadrukken: mama's, blijf in je autonomie.
Tijdens een geboorte kun je letterlijk en figuurlijk niet méér open zijn. Kennis en inzicht over zwangerschap en het geboorteproces geeft regie, zelfvertrouwen en keuzemogelijkheden. Door dit krijg je zelfvertrouwen en zelfvertrouwen geeft jou je autonomie terug als barende vrouw.
De verhalen over: "ik voelde mij niet meer mezelf", "ik werd overrompeld", "oh, ik wist niet dat ik dát kon kiezen", "oh, had ik het maar eerder geweten dat ik ...kon kiezen".
Dit zijn enkele kreten van vrouwen die overrompeld zijn geraakt door de medische wereld.

Jij hebt recht op kennis over JOUW lichaam, JOUW zwangerschap, JOUW geboorte, JULLIE kindje! 
NU is het de kans om de kennis op te doen, zodat jij je niet overrompelt voelt, zelfverzekerd bent waar en hoe je ook bevalt en samen met je geboortepartner ontzettend goed bent voorbereid op de geboorte en...daarna ;-) 

Als je vragen hebt, neem gerust contact met mij op! 

Tot gauw 

voordelen hypnobirthing zwangerschapscursus zwolle begeleiding geboorte

You have what it takes

BUT   IT   WILL  TAKE  EVERYTHING  YOU  HAVEIn HypnoBirthing we work with couples to assist them to realize that they already have all they need to birth their babies. They gain a toolbox of techniques to use during labour to enhance their mind/body connection & trust in themselves, and step aside so their instincts lead them. 
We are not teaching them how to birth, as their body already knows how to do this. 
We teach all about what they already have on board for ease & comfort, all the incredible gifts they have for pfysiological birth & what we do when birth takes an unexpected turn. 
Biggest take away - you have what it takes!!! 

- HypnoBirthing International -