Wat voegt HypnoBirthing dan toe? 


moeder mama hypnobirthing voordelen waarom

De mama's: 


Mama's ervaren met HypnoBirthing zoveel voordelen. Ik zal er enkele weggeven: 
Mama's hebben door een goede voorlichting zicht op het proces van de geboorte. Ze weten wat ze te wachten staat, ze kennen de (voor-) tekenen, ze hebben duidelijke ontspanningshandvatten  en ze kunnen duidelijke keuzes maken waar ze op dat moment behoefte aan hebben. Dit alles geeft regie en vertrouwen terug aan de mama's! 
Mama's kijken vaker terug op een prachtige bevalling met het gevoel van trots, in plaats van horror en angst. De  geboorteverhalen van mama's die HypnoBirthing hebben toegepast zijn wezenlijk anders! Ze voelen zich meer gehoord, ondersteund en vreugdevol. De geboorte is een vreugdevol, zacht en intiem moment geworden in plaats van "iets waar je doorheen moet". 
Mama's krijgen een flinke dosis theorie over de werking van hun eigen lichaam en dat van hun baby's. Een fijne toevoeging: hun partner is ineens een geweldig onderdeel van de geboorte! 

Lees bij "Papa's"  waarom! 


blog hypnobirthing zwolle embrace birth

De papa's 


Ik zal meteen eerlijk zijn: de papa's zijn vaak sceptisch bij het horen of lezen over HypnoBirthing. 
Des te leuker is het om te vertellen dat JUIST de papa's tijdens de cursus een enorme transformatie doormaken. Dat zit 'm in het volgende: 
Papa's krijgen een cruciale rol bij de geboorte! Zij krijgen kennis en inzichten omtrent de geboorte waardoor zij in staat zijn te HANDELEN! Papa's zijn niet meer de toeschouwers, maar kunnen als leeuwen waken over hun geliefde en de komst van de kleine. Dit geeft een trots en nuttig gevoel. 
Papa's ervaren dat inzicht in de geboorte hen handvaten geeft om de juiste steun te kunnen bieden aan hun geliefde. 
Onderzoek wijst uit dat de vader-moeder-kind band hierdoor versterkt. En..hoe fijn is het als papa en mama een TEAM vormen tijdens de geboorte! 
Een liefdevol front met alle nodige kennis om hun kleine wonder geboren te kunnen laten worden. 


voordelen baby's hypnobirthing baby

De baby's 


Oh, de baby's...de baby's vinden dit HEERLIJK! 
Onderzoek wijst uit dat baby's die met HypnoBirthing geboren worden kalmer zijn, hartslag rustiger, beter slapen en voeden. 
Ze worden geboren in een kalme omgeving, zonder stress of ellende! De grap is dat HypnoBirthing-baby's vaak niet eens huilen als ze geboren worden, omdat ze niet gestrest zijn en geen geboortetrauma hebben opgelopen. 
De omstandigheden waarin een baby ter wereld komt zijn over na gedacht; ze zijn bewust gekozen en ingezet om  de geboorte soepel en vriendelijk te laten verlopen. 
De baby krijgt de ruimte om op zijn/haar eigen tijd en manier te komen. De samenwerking tussen mama en baby is optimaal, omdat mama WEET wat ze aan het doen is! 


samenwerken hypnobirthing zwolle embrace birth zorgverleners verloskundigen verloskundige


De zorgverleners: 


Hoewel HypnoBirthing al 30 jaar bestaat, is het nog vrij onbekend, maar er komt al in rap tempo verandering in. 
Zorgverleners krijgen nu te maken met ouders die goed zijn voorgelicht. Er vindt een samenwerking plaats waarin ouders regie hebben en keuzes samen maken. Hoe leuk is dat!? Zorgverleners krijgen te maken met zachte, vriendelijke en natuurlijke geboortes met ontspannen ouders en gezonde baby's. Wat willen we nog meer ;) 

“When you change the way you view birth, the way you birth will change.”

– Marie F. Mongan –

Krantenbericht Embrace birth in het nieuws

December editie 2019 - Stadshagen Nieuws Magazine 

COMING INTO BEING

Een prachtige boodschap van Tamara Schvitz met de focus op bewustwording, op de ervaring van de (ongeboren) baby en op een veilige hechting tussen ouder en kind.

http://tamaraschvitz.nl

Hypnobirthing zwolle embrace birth

ZO BEREID JE JE VOOR OP JE BABY 

Een fijne e-book - te downloaden - over de verwachtingen na de geboorte van jouw kindje. Wat kun je eigenlijk verwachten en...wat heeft je baby nodig? 

Ik kan er niet onderuit dat ik groot fan ben van Kiind. Vandaar hieronder een link naar dit fijne platform en magazine. Dikke aanrader! 

hypnobirthing zwolle zwangerschapscursus